CITYROCKS


Közép-Európa legnagyobb rockzenekara


Több mint zene: zenekar. Több mint zenekar: közösség. Nem számít, ki vagy, honnan jössz. Sőt, még az sem, merre folytatod az utad. Nem számít az éveid száma. Nem számít, hogy segédmunkásként dolgozol vagy topmenedzserként. Nem számít, hogy a hangszered annyit ér, mint egy heti menü a menzán, vagy annyit, mint egy új autó. Itt nincsenek státusz-szimbólumok, vannak viszont valódi szimbólumok. Éppen annyi, ahányan vagyunk mi magunk. És bár sokan vagyunk, de ez nem csak egy hangos tömeg. Nincs köztünk két egyforma, de nincs köztünk különbség sem. Mindenki kell ahhoz, hogy együtt legyünk valakik, és Te vagy az, aki nélkül éppen eggyel lennénk kevesebben! 2018-ban indult útjára az a nagy kaland, amelyhez egyre többen csatlakoznak. Szobában, maguknak zenélgető kezdők, rutinos profik, a mindennapokból kiszakadni vágyó amatőrök alkotják a közösségünket. Semmihez sem foghatók azok az energiák, amelyek felszabadulnak egy-egy rendezvényünkön. Ennek megmondhatói a résztvevő zenészek is, csakúgy, mint a közönség tagjai.

A CITYROCKS egy zenészekből álló baráti társaság alapította 2017-ben Magyarországon, Szegeden.

A kezdeményezés célja az, hogy az élő zenét, azon belül is a rockzenét minél több emberhez juttassák el, valamint, hogy a profi és gyakorlott zenészek mellett olyan amatőröknek is koncertélményt tudjanak adni, akik eddig csak otthon magukban tudtak zenélni. A CITYROCKS-on résztvevők között a gyerekek ugyanúgy megtalálhatók, mint az idősebb korosztály. Sem alsó, sem felső korhatár nincs. Az eddigi koncerteken a legfiatalabb hangszeres résztvevő 8, a legidősebb pedig 74 éves volt. A CITYROCKS másik alapvető célkitűzése nem más, mint – az élő zene és a rock népszerűsítése mellett – egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása.

A CITYROCKS rendezvényeire rendszeresen érkeznek zenészek a Kárpát-medence minden országából, ahogyan Lengyelországból, Ausztriából, Németországból, Nagy-Britanniából, Svédországból, Franciaországból és Olaszországból is. A CITYROCKS közösségi oldalainak 140 000-nél is több követője van (Facebook, Youtube), videóikat világszerte 150 milliónál is többen nézték meg a saját felületeiken és a partner tartalomszolgáltatóknak köszönhetően.

A CITYROCKS - az olasz Rockin1000 úttörő kezdeményezésének mintájára - először 2018-ban, Szegeden rendezte meg különleges rock flashmobját, azóta pedig több magyar nagyvárosban, illetve külföldön (Erdélyben) is tartottak nagyzenekari koncerteket, és egész napos zenei programsorozatot.

A CITYROCKS több napos zenésztáborokat is szervez, ahol a koncertek mellett, zenei oktatással, zenekari gyakorlatokkal segítik a kezdő zenészeket. A táborlakók számára – több más program mellett - egy különleges mozgó koncertet szerveznek (RockTruck), ahol egy kamionon 50 zenésszel a fedélzeten járják be a tábornak helyet adó város utcáit, miközben magyar és nemzetközi rock klasszikusokat játszanak.

Nem véletlen, hogy a magyarországi koncert.hu „Az év hazai nagykoncertje” – szavazáson a CITYROCKS programja 2018-ban a harmadik, 2019-ben a második helyen végzett, olyan mezőnyben, ahol az első tízbe rajtuk kívül csak kizárólag aréna produkciók fértek be.

Minden város, amelyik házigazdaként meghívja a produkciót, egy napra az élő zene, az egy irányba mozduló közösség fővárosa lesz, és ezzel maga is része lesz ennek a közösségnek. Ami nem elsősorban a zenéről szól, hanem a zene, az együtt zenélés által arról, hogy mi minden köt össze bennünket.

Csatlakozz Te is Közép-Európa legnagyobb rock-zenekarához! És hamarosan rájössz, hogy sokkal nagyobb dologhoz csatlakoztál, mint egy hangos tömeghez.

A CityRocks oldala cookie-kat és javascriptet használ a jobb felhasználói élmény érdekében.
Kérjük engedélyezze a cookie-k és a javascript alkalmazását böngészőjében!
Bővebb tájékoztató az adatvédelmi tájékoztatóban.